KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/09/kuchenna-apteka-42-ogorki.html
Ogorki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Maja delikatny, orzezwiajacy smak i wykorzystuje sie je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, salatek, surowek, a takze wykonuje sie z nich przetwory - kiszac, konserwujac, marynujac je.Ogorki w 96 % skladaja sie z wody, a reszta do niewielkie ilosci witamin i skladnikow mineralnych. Ich wartosc odzywcza nie jest zbyt wysoka, ...
Najnowsze przepisy
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 13
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 17
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 14
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 24
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 63
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 119
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 210
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 255
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 362
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 420
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 319
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 318
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 266
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 145
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 127









































