KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/09/kuchenna-apteka-43-kasza-manna.html
Kasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, ktore sa produktem ubocznym podczas przemialu pszenicy na make. W smaku jest lekko slodkawa i delikatna, a do tego jest lekkostrawna i szybko zaspokaja glod. Niestety jest dosc kaloryczna, dlatego nie jest wskazana w dietach odchudzajacych. Jest rowniez zdrowa - zawiera cenne witaminy oraz mineraly, choc jest najubozsza ze wszystkich ...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 3
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 10
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 22
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 79
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 130
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 234
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 266
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 386
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2959
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2129
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1484
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 856
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 693
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 663
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 650









































