KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/kuchenna-apteka-45-cieciorka.html
Ciecierzyca (cieciorka) to roslina straczkowa o lekko slodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym zrodlem bialka roslinnego, dlatego ceniona jest przez wegetarian i wegan. Polecana jest rowniez dla osob na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakie. Najpopularniejsze potrawy z udzialem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie sie tez spraw...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 12
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 20
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 77
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 129
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 231
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 260
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 385
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1977
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1933
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1361
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 797
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 718
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600









































