KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/kuchenna-apteka-45-cieciorka.html
Ciecierzyca (cieciorka) to roslina straczkowa o lekko slodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym zrodlem bialka roslinnego, dlatego ceniona jest przez wegetarian i wegan. Polecana jest rowniez dla osob na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakie. Najpopularniejsze potrawy z udzialem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie sie tez spraw...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 20
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 25
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 14
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 66
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 122
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 223
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 256
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 376
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1251
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 638
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 554
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 538
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 482
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 438
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 432
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 421
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 318









































