KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/kuchenna-apteka-45-cieciorka.html
Ciecierzyca (cieciorka) to roslina straczkowa o lekko slodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym zrodlem bialka roslinnego, dlatego ceniona jest przez wegetarian i wegan. Polecana jest rowniez dla osob na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakie. Najpopularniejsze potrawy z udzialem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie sie tez spraw...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 8
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 16
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 20
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 19
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 47
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 109
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 175
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 247
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 339
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 612
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































