Makowiec pod orzechową pierzynką

Makowiec pod orzechową pierzynkąProste ciasto makowe na półkruchym spodzie, przykryte masą orzechową i polewą czekoladową. Użyjemy mak z puszki i trochę go podrasujemy. Makowiec będzie smakował i wyglądał jak z najlepszej cukierni. Składniki Spód ciasta. 125 g masła 1/2 szklanki cukru1 jajko1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: puszka maku 850 g 3 jajka3 łyżki cukrukilka kropli olejku migdałowegoszczypta soli Pierzynka orzechowa: 100 g orzechów...
Najnowsze przepisy
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i... ⇖ 6
#WspółpracaRecenzencka #BlackMonk #NaKanapieFantasy ma to... ⇖ 17
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 23
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 25
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 39
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 214
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 155
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 154
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 134
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 111
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 108
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 83