Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo zawsze się udaje
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2020/12/makowiec-skorka-ciasta-nie-odstaje-bo.html
Przepis z 2012r po który sięgam niemal co roku na święta Bożego Narodzenia. Od jakiegoś czasu można kupić gotowy mak, który zalewamy tylko wrzącym mlekiem i już jest gotowy do mielenia. Przepis był ze zwykłym makiem więc tak go pozostawiam.Masę makową można zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo...
Najnowsze przepisy
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 10
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 8
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 11
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 22
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 22
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 82
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 81
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 135
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 199
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 157
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 175
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2072
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 967
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 855
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 576









































