Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo zawsze się udaje
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2020/12/makowiec-skorka-ciasta-nie-odstaje-bo.html
Przepis z 2012r po który sięgam niemal co roku na święta Bożego Narodzenia. Od jakiegoś czasu można kupić gotowy mak, który zalewamy tylko wrzącym mlekiem i już jest gotowy do mielenia. Przepis był ze zwykłym makiem więc tak go pozostawiam.Masę makową można zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 16
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 21
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 28
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 77
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 74
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 128
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 190
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 152
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 166
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 621
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 341
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































