Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo zawsze się udaje
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2020/12/makowiec-skorka-ciasta-nie-odstaje-bo.html
Przepis z 2012r po który sięgam niemal co roku na święta Bożego Narodzenia. Od jakiegoś czasu można kupić gotowy mak, który zalewamy tylko wrzącym mlekiem i już jest gotowy do mielenia. Przepis był ze zwykłym makiem więc tak go pozostawiam.Masę makową można zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 4
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 22
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 22
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 33
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 41
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 97
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 97
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 211
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 167
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 587
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 493
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 389
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 386
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 257









































