Malinowa skórka z arbuza

Znakomita w smaku o pięknym kolorze, będzie się świetnie prezentować jako dodatek do ciast czy deserów. Zastąpi nam albo uzupełni skórkę z pomarańczy, którą robimy w podobny sposób.Zerknęłam do książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Wg jej przepisu skórka jest przezroczysta bez koloru. Takie robiłam w roku ubiegłym. Można zrobić w kolorze i zupełnie przezroczystą.Tegoroczne różnią się nie tylko kolorem ale i smakiem. Mus z malin pięknie barwi i nadaje pięknego...
Najnowsze przepisy
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 9
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 46
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 100
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 160
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 123
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 136
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 181
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 55
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37