Masło klarowane czy masło ghee

Na wielu stronach i portalach masło klarowane jest nazywane również masłem gheeOkazuje się, że między masłem klarowanym a masłem ghee jest jednak pewna różnica. Masło klarowane to powolne podgrzewanie masła po to aby usunąć resztki białka w postaci piany i wody oraz resztki cięższych nieczystości białkowych, które opadają na dno. Trzeba pilnować aby te resztki opadające na dno nie przypaliły się. Trwa to dużo krócej niż robienie masła ghee.Natomiast masło ghee...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 4
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 83
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 146
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 113
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 122
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 169
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 206
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2000
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202