Mussaka, czyli aromatyczna zapiekanka z mięsa, bakłażanów i ziemniaków

Wspaniale danie,typowe dla kuchni greckiej.W Polsce znane jest pod nazwa Mussaka/Musaka/Moussaka/Mousaka. Baza do przygotowania Mussaki sa swieze baklazany, ziemniaki i mielone mieso a wszystko laczy sos beszamelowym. U mnie pojawila sie nieco odchudzona wersja mussaki, poniewaz zamiast sosu beszamelowego uzylam jogurtu greckiego.Skladniki, ktorych bedziemy potrzebowac:baklazan 1 sztuk...
Najnowsze przepisy
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 10
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 15
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 25
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po... ⇖ 738
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po... ⇖ 448
Bardzo lubięte ciasteczka ponieważ nie dość, że bardzo... ⇖ 673
Bardzo lubięte ciasteczka ponieważ nie dość, że bardzo... ⇖ 531
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na świąteczne muffinki... ⇖ 654
Ostatnio dawno nie wykorzystywałam kapusty pekińskiej w... ⇖ 702
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274