Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 1
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 9
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 29
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 30
Najprostszy chleb żytni
W warunkach domowych zakwas / kwas/ czyli tzw. starter, przechowujemy w lodowce. Aby uzyc go do pieczenia chleba, bierzemy 2-3 lyzki i robimy z niego zaczyn na 12-16 godzin w zaleznosci od przepisu i ilosci skladnikow. Zakwas lodowkowy musimy dokarmiac po to aby uzupelnic jego ilosc lub jesli nie pieczemy czesto to odmlodzic i pozwolic mu „nabrac sil” do dalszego przechowywania aby uzyc w odpo...
Przepisy z bloga
Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 73
Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 67
Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 62
Piekłam już chleb z semoliną, ale był to tylko dodatek... ⇖ 96