Najnowsze przepisy
Sezon na truskawki trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj... ⇖ 19
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 13
Zapraszam cię dzisiaj na pyszny obiadek, taki który... ⇖ 19
Siekane kotlety z kurczaka – prosty i pyszny przepis na... ⇖ 21
Pyszne ciasto Orzechowa Fantazja z Porzeczką – lekkie i... ⇖ 31
Witam Kochani. Polecam prosty sposób na małe co nieco do... ⇖ 17
Najprostszy chleb żytni

W warunkach domowych zakwas / kwas/ czyli tzw. starter, przechowujemy w lodowce. Aby uzyc go do pieczenia chleba, bierzemy 2-3 lyzki i robimy z niego zaczyn na 12-16 godzin w zaleznosci od przepisu i ilosci skladnikow. Zakwas lodowkowy musimy dokarmiac po to aby uzupelnic jego ilosc lub jesli nie pieczemy czesto to odmlodzic i pozwolic mu „nabrac sil” do dalszego przechowywania aby uzyc w odpo...
Przepisy z bloga
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 80
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 75
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 131
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 162
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 104
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 114
Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem... ⇖ 108
Można już je przygotować. Tak przygotowane ryby im... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 251
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 72
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 63
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 56
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 55
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 54
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 53
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 51
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 50