Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 105
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
OGÓRKI KISZONE: MAŁOSOLNE I NA ZIMĘ, TRADYCYJNE I PIKANTNE, MAJLEPSZE

Ogorki kiszone ciesza sie u nas nieslabnaca popularnoscia od zawsze. To jedyny produkt, ktorego nigdy nie brakuje w naszej spizarni. Co roku kisze je stopniowo (po 2-3kg jednorazowo), az zapelni sie cala polka w spizarni... Zajadamy je zawsze od razu na swiezo i to juz na drugi dzien po zakiszeniu... mamy non stop swieze malosolne ogory.Po kilku dniach, gdy juz sa ukiszone (u mnie zwykle po...
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 620
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 449
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 788
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 759
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 803
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 721
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417