Parzybroda z młodej kapusty

Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności od regionu są różne przepisy na to danie. Może mieć ona postać zupy lub gęstej potrawki. Niezależnie od tego jaki przepis wybierzemy, to głównym składnikiem jest biała, słodka kapusta,...
Najnowsze przepisy
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 6
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 11
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 18
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 13
Let me tell you, my love for this tex mex sweet potato hash... ⇖ 13
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 74
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 142
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 214
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2062
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 338
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 306
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 295
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 265
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 257
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 213