Parzybroda z młodej kapusty
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/parzybroda-z-mlodej-kapusty.html
Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności od regionu są różne przepisy na to danie. Może mieć ona postać zupy lub gęstej potrawki. Niezależnie od tego jaki przepis wybierzemy, to głównym składnikiem jest biała, słodka kapusta,...
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 7
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 10
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 20
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 70
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 36
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 65
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 121
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 220
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 255
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 373
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 505
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 440
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 412
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 403
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 398
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 281
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 274









































