Parzybroda z młodej kapusty
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/parzybroda-z-mlodej-kapusty.html
Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności od regionu są różne przepisy na to danie. Może mieć ona postać zupy lub gęstej potrawki. Niezależnie od tego jaki przepis wybierzemy, to głównym składnikiem jest biała, słodka kapusta,...
Najnowsze przepisy
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 27
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 19
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 23
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 26
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 78
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 129
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 231
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 260
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 385
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2476
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2052
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1406
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 822
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 730
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 660
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 633
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 625









































