Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami.

Pasztet zawsze robię z mięsa z rosołu. Zawsze drobiowy, bo taki lubimy.Przeważnie piekę pasztet w keksówce, tym razem zrobiłam w dwóch mniejszychforemkach jednorazowych.Połowę pasztetu zawsze zamrażam, ponieważ nie zjemy od razu całości.Po rozmrożeniu jest tak samo smaczny.Składniki:700 g. mięsa drobiowego z rosołu (waga po obraniu od kości)250 g....
Przepisy z bloga
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 116
Mini kanapeczki z chleba tostowego to świetny pomysł na... ⇖ 76
Mięciutkie ciasto, owoce, kruszonka, a do tego polewa z... ⇖ 102
Pyszna sałatka z tuńczykiem, którą zrobiłam na bazie... ⇖ 99
Bajaderki to wilgotne, czekoladowe ciastka w kształcie... ⇖ 107
Babka z majonezem jest już ją blogu, ale taka zrobiona na... ⇖ 104
Jeśli lubicie kapary, to ten sos na pewno Wam posmakuje,... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417