PAVLOVA BEZ CUKRU, BEZ MLEKA I GLUTENU
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2017/06/pavlova-bez-cukru-bez-mleka-i-glutenu.html
Podejsc do bezy na ksylitolu mialam juz kilka, z roznym skutkiem. Taka beza jest bardzo specyficzna, od razu po upieczeniu nie nadaje sie do spozycia, jest miekka, kleista, wrecz gumowata. Dopiero odstawiona do obsuszenia, na drugi dzien staje sie chrupiaca. Jest zblizona do tradycyjnej bezy pieczonej na cukrze, choc niestety tylko wizualnie. Smak jest zupelnie inny. I choc nie wszyst...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 23
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 14
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 690
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 531
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 884
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 846
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 880
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 822
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1911
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 937
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 813
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 509









































