PESTO Z JARMUŻU ORAZ DLACZEGO WARTO JEŚĆ JARMUŻ
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2015/03/pesto-z-jarmuzu-oraz-dlaczego-warto.html
Jarmuz to warzywo troche u nas niedoceniane, na szczescie ostatnio to sie zmienia. To prawdziwa bomba witaminowa, przeciwnowotworowa i oczyszczajaca. Jest bogatym zrodlem witamin: A, B, C, E, K, PP. Zawiera spora ilosc beta-karotenu, zelaza, fosforu, magnezu, bialka, potasu, wapnia w latwoprzyswajalnej postaci. Podobnie jak brokuly i inne warzywa kapustne zawiera sulforofan, zw...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 6
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 9
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 10
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 11
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 22
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 16
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 673
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 512
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 851
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 832
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 872
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 794
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 72
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































