Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 5
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 20
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 13
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 96
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 37
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 41
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 99
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 100
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 143
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 211
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 171
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1400
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 542
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 492
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































