Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 12
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 12
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 15
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 54
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 54
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 110
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 112
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 153
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 227
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3650
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2305
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 924
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 878
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 839
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































