Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 2
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 12
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 18
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 31
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 20
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 12
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 39
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 45
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 102
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 103
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 145
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 212
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 175
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1019
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 597
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 449









































