Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 19
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 125
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 25
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 25
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 90
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 94
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 433
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 420
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 331
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 326
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 282
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 217
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 191
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 143









































