Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 2
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 11
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 17
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 30
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 93
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 94
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 166
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 473
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 443
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 346
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































