Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 3
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 12
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 21
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 34
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 25
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 24
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 90
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 93
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 418
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 317
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 275
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 264
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 144
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 121









































