Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 0
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 17
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 15
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 85
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 20
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 21
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 90
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 92
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 413
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 254
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































