Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 6
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 29
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 92
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 94
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 166
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 443
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































