Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella

Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 5
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 7
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 12
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 10
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 146
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 113
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 122
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 169
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 206
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2014
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 249
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205