Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 19
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 18
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 18
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 22
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 19
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 76
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 73
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 128
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 189
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 152
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 166
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 608
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 325
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 287
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 279









































