Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2021/01/pieczen-rzymska-pieczona-w-lisciach.html
Nie smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem.Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 9
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 8
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 12
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 17
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 27
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 33
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 94
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 95
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 167
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 562
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 481
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 477
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 397
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 376
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 235
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235









































