Rosół i pasztet z gęsi

Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z 2 gęsi owsianych. Najpierw dzień wcześniej ugotowałam na nich rosół. Odstawiłam go do lodówki aby następnego dnia zdjąć z niego tłuszcz do pasztetu. Tym sposobem ugotowałam rosół i upiekłam pasztet.Rosół z gęsi jest przepyszny, bardzo esencjonalny o głębokim smaku. Polecam spróbować chociaż raz a zakochacie się w nim na zawsze.Do pasztetu otrzymałam 1,5kg mięsa z rosołu. Po dodaniu pozostałych składników...
Najnowsze przepisy
Ah, Thanksgiving! It’s that wonderful time of year when... ⇖ 7
Thanksgiving is one of my absolute favorite holidays, and... ⇖ 10
Thanksgiving is all about family, friends, and, of course,... ⇖ 7
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 8
Thanksgiving is just around the corner, and let me tell... ⇖ 9
Zapraszam na nowy przepis, tym razem jest to chlebek... ⇖ 8
Oh, cranberry relish! It’s a Thanksgiving staple that... ⇖ 9
Prosta, szybka surówka do obiadu. Przepis z bloga Kwestia... ⇖ 8
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 59
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 111
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 177
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 138
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 150
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 196
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 839
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 389
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 281