Rosół i pasztet z gęsi
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2025/02/roso-i-pasztet-z-gesi.html
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z 2 gęsi owsianych. Najpierw dzień wcześniej ugotowałam na nich rosół. Odstawiłam go do lodówki aby następnego dnia zdjąć z niego tłuszcz do pasztetu. Tym sposobem ugotowałam rosół i upiekłam pasztet.Rosół z gęsi jest przepyszny, bardzo esencjonalny o głębokim smaku. Polecam spróbować chociaż raz a zakochacie się w nim na zawsze.Do pasztetu otrzymałam 1,5kg mięsa z rosołu. Po dodaniu pozostałych składników...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 23
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 77
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 76
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 132
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 192
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 154
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 169
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 719
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 671
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 406
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 312









































