Rosół i pasztet z gęsi

Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z 2 gęsi owsianych. Najpierw dzień wcześniej ugotowałam na nich rosół. Odstawiłam go do lodówki aby następnego dnia zdjąć z niego tłuszcz do pasztetu. Tym sposobem ugotowałam rosół i upiekłam pasztet.Rosół z gęsi jest przepyszny, bardzo esencjonalny o głębokim smaku. Polecam spróbować chociaż raz a zakochacie się w nim na zawsze.Do pasztetu otrzymałam 1,5kg mięsa z rosołu. Po dodaniu pozostałych składników...
Najnowsze przepisy
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 7
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 14
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 13
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 14
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 147
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 116
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 125
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 170
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2077
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 344
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 314
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 301
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 271
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 262