Shumai -chiński pieróg z krewetkami

Shumai to rodzaj tradycyjnego chińskiego pieroga. W kuchni kantońskiej jest zwykle podawany jako przekąska dim sum.Pyszne cienkie ciasto do tego farsz i całość przygotowana na parze. Czy może być coś lepszego.ciasto:30 dkg mąki pszennej1/3 łyżeczka soli3 łyżki oleju150 ml wody gorącejfarsz:200 g krewetek1 papryka czerwona1 cukinia1 cebula2 ząbki...
Najnowsze przepisy
Klasyk do kanapek i obiadu: cienkie plasterki ogórka +... ⇖ 11
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 32
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 62
Przepisy z bloga
Wiosenny pasztet z jajek z groszkiem będzie królował w... ⇖ 890
Chińskie bułeczki bao buns puszyste, leciutkie. Zrobiłam... ⇖ 528
Obiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym... ⇖ 701
Polędwicę przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy tylko... ⇖ 559
Torcik z mango curd i żelką malinową na biszkopcie na... ⇖ 1608
Orientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz... ⇖ 513
Receptura powstała na zasadzie co zrobić coś dobrego i... ⇖ 497
Kremowy pyszny serniczek z piernikami, orzechami i... ⇖ 489
Ryba po grecku ale w trochę innej formie podania bo... ⇖ 511
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 195
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 115
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 81
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 69
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 61