Najnowsze przepisy
To puszyste i wilgotne ciasto z nutką cytryny polane... ⇖ 16
Prościej się nie da, mocno czekoladowe ciasto z wiśniami... ⇖ 30
Fit faworki z piekarnika są pyszne, bardzo kruche,... ⇖ 31
Dziś mam dla Was przepis, który z pewnością przypadnie... ⇖ 20
Sałatka codzienna. To taka uboższa wersja warstwowej... ⇖ 23
Sos demi-glace

Sos demi-glace to jeden z bogatych brązowych sosów z klasycznej kuchni francuskiej, wytwarzany przez gotowanie kości, warzyw i wina przez ok. 2 - 3 dni, co wydobywa żelatynę z kości, koncentruje smaki i zagęszcza sos. Sos ten jest matką wszystkich sosów. W gastronomii to kluczowa baza wszystkich sosów. Pieprzowy, rozmarynowy, tymiankowy, śliwkowy, grzybowy, sos bordelaise (klasyczny francuski sos z szalotek, ziół, czerwonego wina i demi-glace), sos maderowy, sos chasseur, sos...
Przepisy z bloga
A raczej dwa pierniki. Duży i mały. Oba solidnie oblane... ⇖ 234
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Delikatny, maślany... ⇖ 367
Witajcie! Po dłuższej przerwie, wracam do Was z kolejną,... ⇖ 528
Witajcie! Dzisiejszy pomysł na obiad to soczysty siekany... ⇖ 545
Witajcie! Ostatnio ugotowałam wyrazisty w smaku barszcz... ⇖ 623
Przepisy na czasie
Naleśniki Raffaello bez mąki pszennej Lekkie, delikatne... ⇖ 1134
Zapraszam na smaczne i szybkie w przygotowaniu pączki... ⇖ 1088
Biała Cytrynka to biszkopt cytrynowy z kremem z białej... ⇖ 769
Szybkie tanie pączki bez jajek Dziś daję przepis na... ⇖ 768
Chrupiące krokiety z chleba tostowego, z szynką, serem i... ⇖ 726
Wprowadzenie do przepisu na Zapiekane hot-dogi z kapustą... ⇖ 706
Orzechowa krówka to ciasto bez pieczenia, które jest nie... ⇖ 671
Kiełbasianka to przepyszne smarowidło, które odmieni... ⇖ 643
Niesamowicie puszyste i mięciutkie racuchy na kefirze.... ⇖ 608
Szybka i prosty przepis na przystawkę na każdą okazję,... ⇖ 597
Wprowadzenie do burgerów z soczewicy z surówką Burgery z... ⇖ 596