Najnowsze przepisy
Składniki: papryka 4 sztuki średnie, olej rzepakowy 12... ⇖ 31
Zachęcanie dzieci do jedzenia różnych potraw bywa... ⇖ 21
Bardzo smaczna sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z... ⇖ 25
Przepis na prosty cynamonowy deser w kubeczku z pysznym... ⇖ 25
Sos demi-glace

Sos demi-glace to jeden z bogatych brązowych sosów z klasycznej kuchni francuskiej, wytwarzany przez gotowanie kości, warzyw i wina przez ok. 2 - 3 dni, co wydobywa żelatynę z kości, koncentruje smaki i zagęszcza sos. Sos ten jest matką wszystkich sosów. W gastronomii to kluczowa baza wszystkich sosów. Pieprzowy, rozmarynowy, tymiankowy, śliwkowy, grzybowy, sos bordelaise (klasyczny francuski sos z szalotek, ziół, czerwonego wina i demi-glace), sos maderowy, sos chasseur, sos...
Przepisy z bloga
Tagliatelle kompozycja doskonała z pieczonym kurczakiem,... ⇖ 51
Najlepsze kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na... ⇖ 106
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 144
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1872
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 949
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 893
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 600
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 545