Najnowsze przepisy
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 24
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 28
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na pyszny... ⇖ 32
Sernik prawie Dubajski – mój pistacjowy luksus Fenomen... ⇖ 31
Sos demi-glace

Sos demi-glace to jeden z bogatych brązowych sosów z klasycznej kuchni francuskiej, wytwarzany przez gotowanie kości, warzyw i wina przez ok. 2 - 3 dni, co wydobywa żelatynę z kości, koncentruje smaki i zagęszcza sos. Sos ten jest matką wszystkich sosów. W gastronomii to kluczowa baza wszystkich sosów. Pieprzowy, rozmarynowy, tymiankowy, śliwkowy, grzybowy, sos bordelaise (klasyczny francuski sos z szalotek, ziół, czerwonego wina i demi-glace), sos maderowy, sos chasseur, sos...
Przepisy z bloga
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 94
A raczej dwa pierniki. Duży i mały. Oba solidnie oblane... ⇖ 253
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Delikatny, maślany... ⇖ 388
Witajcie! Po dłuższej przerwie, wracam do Was z kolejną,... ⇖ 546
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3211
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1814
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1223
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1195
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1080
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 919
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 760
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 691
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 611
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 589