Najnowsze przepisy
W zasadzie krótko i na temat. Tak będzie i tym razem. Nie... ⇖ 12
Szklanka kaszy jęczmiennej pęczak (250 ml) waży około... ⇖ 17
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 30
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 25
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 30
Surówka z czerwonej kapusty w sosie majonezowym

Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu zaparzyć wrzątkiem. Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza. Tak robiły surówkę z modrej kapusty nasze mamy i babcie. My przejęłyśmy ten zwyczaj i robimy często pełną witamin, pyszną, prostą surówkę z czerwonej kapusty do obiadu.Składniki:1/2 małej główki czerwonej kapusty (250 g po poszatkowaniu)1 duża marchew1 duże jabłko1 cebula czerwona2 małe dymki ze szczypiorem1 mała puszka...
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 60
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 66
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 152
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 35
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3350
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1827
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1239
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1237
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1104
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 938
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 768
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 726
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 626
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 609