TARATUSZKI - CZYLI PUSZYSTE FAWORKI NA KEFIRZE

Taratuszki to takie grube, pulchne faworki, robione na kefirze (lub maślance). Delikatnie chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku. Lekkie, i nie opite olejem. Proste i szybkie do zrobienia.Najlepsze - w dniu smażenia.Składniki: na 45 szt3.5 szkl mąki pszennej360 ml kefiru lub maślanki1 cukier waniliowy o wadze 16g4 łyżki cukru1 jajko1 płaska łyżeczka sody3 łyżki rozpuszczonego masłaskórka otarta z 1 sparzonej cytrynyWykonanie:W misce umieszczamy kefir, cukier, cukier...
Najnowsze przepisy
Oh, cranberry relish! It’s a Thanksgiving staple that... ⇖ 3
Śledzie z suszonymi pomidorami i pietruszką to wyjątkowe... ⇖ 15
Przepis na proste ciasto bez pieczenia, czyli ciasto Toffi... ⇖ 13
Uwielbiam chlebki naan, dlatego jeśli tylko mam okazję by... ⇖ 17
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 70
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 836
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 386
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280