Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 31
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 34
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 50
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 49
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 33
Tippaleipä – fiński lany chrust
W Finlandii lany chrust w formie ażurowych gniazdek je się w czasie obchodów pierwszomajowych. Chrust jest bardzo chrupiący i łatwo łamiący się wzbogacony o skórkę cytrynową lub pomarańczową. Pakowny po 2 kawałki a każdy z nich posypany cukrem pudrem. Często popijany Simą (dawniej pitny miód obecnie napój cukrowy ), którą pije się głównie tylko w… Czytaj dalej Tippaleipä – fiński lany chrust
Przepisy z bloga
Z cyklu obiad na szybko. Zapiekanka na cieście francuskim... ⇖ 49
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 27
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 53
Fantastyczny drożdżowiec. Zrobienie składa się z kilku... ⇖ 69
Bardzo fajne szybkie danie jednogarnkowe na bazie ryżu.... ⇖ 42
Aromatyczne, bardzo smaczne i nie wymagające zbytnio pracy... ⇖ 28