Najnowsze przepisy
Witam Kochani. Polecam prosty sposób na małe co nieco do... ⇖ 4
Chyba nie ma łatwiejszego sernika do wykonania niż ten z... ⇖ 4
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 4
Przepis na lekki i puszysty biszkopt z kremem z mleka w... ⇖ 5
Składniki: papryka czerwona 3 kg, cukinia 4 sztuki... ⇖ 14
Szybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z... ⇖ 23
trofie - makaron z semoliny i pesto z bazylii

Trofie to tradycyjny makaron z Ligurii o pięknym, niespotykanym kształcie, a trzeba go wykonać ręcznie, wałeczek po wałeczku.Ciasto do zrobienia trofie robi się tylko z semoliny i wody, jedynie ze szczyptą soli i odrobiną oliwy, bez dodatku jajek. Taki makaron można dłużej przechowywać, nie ma w nim wrażliwych na zepsucie składników. Tradycyjnie jada się go z pesto z bazylii,...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 495
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 430
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 518
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 437
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 408
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 472
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 489
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 447
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 505
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 231
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 59
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 55
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 48
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 48
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 44
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 43
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 42