Najnowsze przepisy
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 24
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 28
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na pyszny... ⇖ 33
Sernik prawie Dubajski – mój pistacjowy luksus Fenomen... ⇖ 31
Żur staropolski

Żur staropolski na żytnim zakwasie. Gęsty, wyrazisty, lekko pikantny, idealnie kwaśny. Z wędzonymi żeberkami, białą kiełbasą i chrzanem. Zaprawiony maślanką. Prawdziwy, tradycyjny żur idealny na Wielkanocny stół.Gotowy, wystudzony żur można poporcjować i pomrozić. Zazwyczaj zupy porcjuję po ok. 2 litry, pakuję próżniowo i zamrażam. W ten sposób przechowuję do ok. 3 miesięcy.Z poniższych składników przygotowałam 10 litrów zupy. Przy przygotowaniu ok.5 litrów,...
Przepisy z bloga
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 94
A raczej dwa pierniki. Duży i mały. Oba solidnie oblane... ⇖ 253
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Delikatny, maślany... ⇖ 388
Witajcie! Po dłuższej przerwie, wracam do Was z kolejną,... ⇖ 546
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3213
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1814
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1223
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1195
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1080
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 919
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 760
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 692
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 611
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 589