Najnowsze przepisy
Składniki: papryka 4 sztuki średnie, olej rzepakowy 12... ⇖ 31
Zachęcanie dzieci do jedzenia różnych potraw bywa... ⇖ 21
Bardzo smaczna sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z... ⇖ 25
Przepis na prosty cynamonowy deser w kubeczku z pysznym... ⇖ 25
Żur staropolski

Żur staropolski na żytnim zakwasie. Gęsty, wyrazisty, lekko pikantny, idealnie kwaśny. Z wędzonymi żeberkami, białą kiełbasą i chrzanem. Zaprawiony maślanką. Prawdziwy, tradycyjny żur idealny na Wielkanocny stół.Gotowy, wystudzony żur można poporcjować i pomrozić. Zazwyczaj zupy porcjuję po ok. 2 litry, pakuję próżniowo i zamrażam. W ten sposób przechowuję do ok. 3 miesięcy.Z poniższych składników przygotowałam 10 litrów zupy. Przy przygotowaniu ok.5 litrów,...
Przepisy z bloga
Tagliatelle kompozycja doskonała z pieczonym kurczakiem,... ⇖ 51
Najlepsze kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na... ⇖ 106
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 144
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1872
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 949
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 893
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 600
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 545