Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 110
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 19
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Żurek wielkanocny

Do przygotowania tego żurku wykorzystałam zakwas gryczany. Żurek wyszedł smaczny i sycący.Składniki, których będziemy potrzebować:zakwas gryczany na żur 400 mlwoda 300 mlwywar mięsny (woda spod boczku i parzonej kiełbasy podwawelskiej) 1 litrmarchew 1 sztukacebula 1 sztukaczosnek 3 ząbkiziele angielskie 3 sztukiliście laurowe 3 sztukikorzeń chrzanu 5 centymetrówocet...
Przepisy z bloga
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po... ⇖ 706
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po... ⇖ 424
Bardzo lubięte ciasteczka ponieważ nie dość, że bardzo... ⇖ 636
Bardzo lubięte ciasteczka ponieważ nie dość, że bardzo... ⇖ 479
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na świąteczne muffinki... ⇖ 622
Ostatnio dawno nie wykorzystywałam kapusty pekińskiej w... ⇖ 668
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417