W jakiej temperaturze smażyć pączki, oponki, faworki.

Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub rondelku najlepiej z grubym dnem roztapiamy tłuszcz. Najlepiej olej rzepakowy, smalec wieprzowy, a najlepszy będzie smalec gęsi. Tłuszcz rozgrzewamy do temperatury 170 - 180 C. Zbyt niska temperatura spowoduje, że pączek będzie nasiąkał tłuszczem. Zbyt wysoka sprawi, że pączki będą się palić, a w środku będą surowe. Ciasto wrzucone do tłuszczu powinno od razu się smażyć. Gdy nie mamy termometru temperaturę...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 9
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 16
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 65
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 151
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 164
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 164
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 191
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 201
Składniki :3 kg dyni np. Hokkaido ( waga po obraniu )1 kg... ⇖ 233
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1510
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 264
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 211
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 198
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 163
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 155
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 149
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 120