Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym.
Źródło: https://www.kaukaskie-gotowanie.pl/wedzone-domowe-wedliny/
Wędzenie obecne jest w polskiej kuchni od stuleci i łączy tradycję z nowoczesnością. Przez stulecia zapasy mięsa solono, suszono lub wędzono na zimę. Wędzone szynki i łopatki w staropolskiej kuchni zwano z niemiecka “szołdrami” (dziś pod tą nazwą funkcjonuje nadal potrawa kuchni śląskiej). Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczych. Do zapachu i... Artykuł Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym. pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 11
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 17
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 29
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 19
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 9
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Zacznijmy od tego czy lubimy podroby otóż… Wielu, o... ⇖ 747
Dwoje pozytywnych wariatów czyli my ???? Zupełnie bez... ⇖ 551
W tym miejscu zapraszamy Was do wspólnej, kolorowej, a... ⇖ 512
Przepis na zrobienie tego dodatku w domowych warunkach jest... ⇖ 500
O zaletach czosnku nie trzeba dużo mówić. Jest to... ⇖ 502
Zdradzam SEKRET! Przy okazji grilla, na rodzinny obiad, tak... ⇖ 551
Kiedy to Tatarzy zaczęli najeżdżać w XIII wieku Europę... ⇖ 874
Niniejszym odkrywam przed Wami mój autorski przepis na... ⇖ 605
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1713
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1014
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 448









































