Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 5
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 8
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 15
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 29
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 20
Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym.
Wędzenie obecne jest w polskiej kuchni od stuleci i łączy tradycję z nowoczesnością. Przez stulecia zapasy mięsa solono, suszono lub wędzono na zimę. Wędzone szynki i łopatki w staropolskiej kuchni zwano z niemiecka “szołdrami” (dziś pod tą nazwą funkcjonuje nadal potrawa kuchni śląskiej). Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczych. Do zapachu i... Artykuł Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym. pochodzi z...
Przepisy z bloga
Zacznijmy od tego czy lubimy podroby otóż… Wielu, o... ⇖ 364
O zaletach czosnku nie trzeba dużo mówić. Jest to... ⇖ 295
Przepis na zrobienie tego dodatku w domowych warunkach jest... ⇖ 310
Przepis na zrobienie tego dodatku w domowych warunkach jest... ⇖ 285