Wieprzowina
Źródło: https://tastebook.pl/2020/11/24/wieprzowina/
Wieprzowina to mięso pozyskiwane ze świni domowej. Do obróbki kulinarnej są przeznaczone sztuki o wadze średnio ok. 100kg. Rasy świń możemy podzielić na typy użytkowe: mięsny (o największym znaczeniu gospodarczym), mięsno-tłuszczowy, słoninowy, smalcowy. Obecnie podejmowane są próby przekształcania ras tłuszczowo-mięsnych na mięsne, a rasy słoninowe powoli znikają z...
Najnowsze przepisy
Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z... ⇖ 6
Mini bajaderki z resztek ciast to szybki, łatwy deser na... ⇖ 18
SERNIK ORZECHOWO CZEKOLADOWYObłędnie pyszny sernik poleca... ⇖ 22
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 41
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 359
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 574
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 842
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 861
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 709
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 930
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3747
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2335
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1674
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 934
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 904
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 845
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 798









































