Wieprzowina
Źródło: https://tastebook.pl/2020/11/24/wieprzowina/
Wieprzowina to mięso pozyskiwane ze świni domowej. Do obróbki kulinarnej są przeznaczone sztuki o wadze średnio ok. 100kg. Rasy świń możemy podzielić na typy użytkowe: mięsny (o największym znaczeniu gospodarczym), mięsno-tłuszczowy, słoninowy, smalcowy. Obecnie podejmowane są próby przekształcania ras tłuszczowo-mięsnych na mięsne, a rasy słoninowe powoli znikają z...
Najnowsze przepisy
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 5
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 341
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 559
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 828
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 837
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 700
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 911
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 595
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 516
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































