Wieprzowina
Źródło: https://tastebook.pl/2020/11/24/wieprzowina/
Wieprzowina to mięso pozyskiwane ze świni domowej. Do obróbki kulinarnej są przeznaczone sztuki o wadze średnio ok. 100kg. Rasy świń możemy podzielić na typy użytkowe: mięsny (o największym znaczeniu gospodarczym), mięsno-tłuszczowy, słoninowy, smalcowy. Obecnie podejmowane są próby przekształcania ras tłuszczowo-mięsnych na mięsne, a rasy słoninowe powoli znikają z...
Najnowsze przepisy
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 2
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 12
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 6
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 16
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 60
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 336
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 549
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 818
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 824
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 699
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 902
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 284
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 160
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 60
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 40
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31








































