Wieprzowina
Źródło: https://tastebook.pl/2020/11/24/wieprzowina/
Wieprzowina to mięso pozyskiwane ze świni domowej. Do obróbki kulinarnej są przeznaczone sztuki o wadze średnio ok. 100kg. Rasy świń możemy podzielić na typy użytkowe: mięsny (o największym znaczeniu gospodarczym), mięsno-tłuszczowy, słoninowy, smalcowy. Obecnie podejmowane są próby przekształcania ras tłuszczowo-mięsnych na mięsne, a rasy słoninowe powoli znikają z...
Najnowsze przepisy
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 9
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 14
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 327
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 544
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 813
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 808
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 698
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 892
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1548
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1048
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 876
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 843
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 773
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 471
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 398









































