Wieprzowina
Źródło: https://tastebook.pl/2020/11/24/wieprzowina/
Wieprzowina to mięso pozyskiwane ze świni domowej. Do obróbki kulinarnej są przeznaczone sztuki o wadze średnio ok. 100kg. Rasy świń możemy podzielić na typy użytkowe: mięsny (o największym znaczeniu gospodarczym), mięsno-tłuszczowy, słoninowy, smalcowy. Obecnie podejmowane są próby przekształcania ras tłuszczowo-mięsnych na mięsne, a rasy słoninowe powoli znikają z...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 13
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 9
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 14
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 21
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 337
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 552
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 819
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 830
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 699
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 903
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 394
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 235
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 188
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 83









































