WOŁOWINA PO BURGUNDZKU, CZYLI BOEUF BOURGUIGNON
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2019/08/woowina-po-burgundzku-czyli-boeuf.html
Boeuf bourguignon czyli francuski gulasz wolowy z pieczarkami, marchewka i czerwonym winem. Kwintesencja smaku. U nas podany z domowymi speclami, ale idealnie sprawdza sie takze wszelakie kasze, ziemniaki, a takze bagietka, itp.Inspiracja byl ten przepis pominelam tylko make (nigdy nie zageszczam nia gulaszow), jak dla nas warzywa zageszczaja wystarczajaco.Skladniki:- 1,5kg wolo...
Najnowsze przepisy
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 25
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 19
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 681
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 517
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 877
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 839
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 873
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 818
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 716
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 569
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 263
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 258
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 213









































