WOŁOWINA PO BURGUNDZKU, CZYLI BOEUF BOURGUIGNON
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2019/08/woowina-po-burgundzku-czyli-boeuf.html
Boeuf bourguignon czyli francuski gulasz wolowy z pieczarkami, marchewka i czerwonym winem. Kwintesencja smaku. U nas podany z domowymi speclami, ale idealnie sprawdza sie takze wszelakie kasze, ziemniaki, a takze bagietka, itp.Inspiracja byl ten przepis pominelam tylko make (nigdy nie zageszczam nia gulaszow), jak dla nas warzywa zageszczaja wystarczajaco.Skladniki:- 1,5kg wolo...
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 4
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 110
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 699
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 541
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 892
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 848
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 884
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 824
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 658









































