Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 108
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Zabielany barszcz czerwony na żeberkach

Witajcie! Ostatnio ugotowałam wyrazisty w smaku barszcz czerwony. Wolno gotowany, zaprawiony śmietaną, na wywarze z żeberek z tłuczonymi ziemniakami. Esencjonalny, cudownie pachnący i sycący.Za każdym razem kiedy mam w planach gotowanie barszczu, zawsze przygotowuję go w ten sam sposób. Barszcz czerwony bez śmietany podaję z krokietami. Krokiety z farszem grzybowym i kiszoną...
Przepisy z bloga
Tagliatelle kompozycja doskonała z pieczonym kurczakiem,... ⇖ 48
Najlepsze kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na... ⇖ 100
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 139
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417