Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania,... ⇖ 10
Ciasto na serkach homogenizowanych z dodatkiem malin - u... ⇖ 24
Serdecznie witam i zapraszam na pyszną sałatkę, która... ⇖ 58
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 23
Zakwas na żurek
30 dkg maki zytniej1,5 litra wodyMake zytnia zalew letnia woda przegotowana. Mieszam, przykrywam gaza i odstawiam w cieple miejsce na okolo 5 dni w sloiku. Po tym czasie zakwas powinien zmetniec i pojawic sie osad. Zakwas powinien byc gotowy. Gdy go zuzyjemy i chcemy ponownie zrobic zostawiamy ze starego zakwasu okolo 3 cm w sloiku i dodajemy ponownie wszystkie skladniki.
Przepisy z bloga
Wiosenny pasztet z jajek z groszkiem będzie królował w... ⇖ 430
Chińskie bułeczki bao buns puszyste, leciutkie. Zrobiłam... ⇖ 250
Obiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym... ⇖ 415
Polędwicę przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy tylko... ⇖ 266
Orientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz... ⇖ 239