Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 3
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 32
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 34
Zielone orzechy włoskie w syropie Lucyny Ćwierczakiewiczowej
Orzechy zbiera sie od konca czerwca do chwili, kiedy da sie owoc przekroic bez trudu. W zaleznosci od regionu, owoce roznie rosna i dojrzewaja. Z tego co wiem, mozna zbierac do konca lipca. Najlepiej sprawdzic przez zerwaniem.Przepis pochodzi z ksiazki L. Ćwierczakiewiczowej. Zrobienie konfitury trwa dosc dlugo od 18-21 dni, chociaz pracy przy niej niewiele. Z orzechow zielonych mozna zrobic rown...
Przepisy z bloga
Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 73
Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 67
Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 62
Piekłam już chleb z semoliną, ale był to tylko dodatek... ⇖ 96