Zielone orzechy włoskie w syropie Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Orzechy zbiera sie od konca czerwca do chwili, kiedy da sie owoc przekroic bez trudu. W zaleznosci od regionu, owoce roznie rosna i dojrzewaja. Z tego co wiem, mozna zbierac do konca lipca. Najlepiej sprawdzic przez zerwaniem.Przepis pochodzi z ksiazki L. Ćwierczakiewiczowej. Zrobienie konfitury trwa dosc dlugo od 18-21 dni, chociaz pracy przy niej niewiele. Z orzechow zielonych mozna zrobic rown...
Najnowsze przepisy
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 2
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 7
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 12
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 10
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 146
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 113
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 122
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 169
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 206
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2014
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205