Najnowsze przepisy
Szukasz inspiracji na letnią przekąskę, która zachwyci... ⇖ 17
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 11
Biszkopt francuski maślanyLekki, wilgotny biszkopt prosty... ⇖ 24
Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze... ⇖ 33
Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Przepisy z bloga
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 52
Składniki na 2 zajączki :1 kg karkówki wieprzowej1 kg... ⇖ 97
Składniki :około 70 dkg buraków ćwikłowych3 l wody2... ⇖ 81