Wszystkie przepisy z bloga :: krzyskuchnia.blogspot.com
Skladniki :15 dkg swiezych lisci melisy2 liscie miety... ⇖ 580
Skladniki :40 dkg maki pszennej1 duze cale jajkosolokolo... ⇖ 454
Skladniki :0,5 l jogurtu naturalnego lub kefiru25 dkg... ⇖ 452
Skladniki :2 dojrzale banany1 duze dojrzale mango100 ml... ⇖ 402
Skladniki :50 dkg mielonego bialego twarogu25 dkg miekkiego... ⇖ 470
Ciasto na pierogi powinno byc elastyczne, nie powinno byc... ⇖ 412
Skladniki :35-40 kwiatostanow czarnego bzu1 kg cukru1 l... ⇖ 476
Skladniki :1 kg dojrzalych owocow dzikiej rozy0,5 l czystej... ⇖ 597
Skladniki :1,5 kg dojrzalych owocow aronii0,5 kg cukru630... ⇖ 511
Gdy dodajemy bazylie do naszych potraw nie powinnismy... ⇖ 482
Ciasto drozdzowe bedzie bardziej pulchne po upieczeniu, gdy... ⇖ 454
Jajka sadzone lepiej nam sie udadza , gdy wybijemy je na... ⇖ 447
Gdy czasem pojawi sie na naszych konfiturach lub dzemach... ⇖ 620
Skladniki :1,5 kg sera mielonego50 dkg cukru pudru25 dkg... ⇖ 492
Aby maslo lub margaryna dodawane do ciast i kremow latwiej... ⇖ 336
Aby nasze paczki po usmazeniu mialy piekna biala obwodke... ⇖ 482
Aby paczki, faworki lub oponki wchlanialy mniej tluszczu... ⇖ 430
Temperatura tluszczu do smazenia paczkow powinna wynosic... ⇖ 462
Do smazenia paczkow, faworkow i oponek trzeba uzywac... ⇖ 537
Smazenie paczkow moze byc mile, szybkie i przyjemne. Zobacz... ⇖ 421
Skladniki :1/2 l mleka20 dkg cukru5 zoltek7 dkg swiezych... ⇖ 993
Fot. © HandmadePictures - Fotolia.comPonizej znajdziesz... ⇖ 496
Na filmie ponizej dowiesz sie kiedy nalezy solic warzywa,... ⇖ 429
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :80 dkg swiezego pstraga lub... ⇖ 399
Na filmie ponizej dowiesz sie co zrobic, aby Twoje kotlety... ⇖ 461
Skladniki :1 kg maki pszennej1 i 1/2 szklanki mleka2 cale... ⇖ 519
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :2 szklanki maki pszennej3... ⇖ 504
Nalewka ta lagodzi kolke i wszelkie skurcze wystepujace w... ⇖ 486
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 790
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 438
Fot. © monticellllo - Fotolia.comPomarancze powinny... ⇖ 449
Fot. © robert6666 - Fotolia.comRosol bedzie mial piekny... ⇖ 421
Fot. Krzysztof JaraczGdy chcemy pozbyc sie nadmiaru wody z... ⇖ 500
Fot. © Brent Hofacker - Fotolia.comAby nasza domowa szynka... ⇖ 434
Skladniki :4-5 platow sledziowych ( matiasow )3 cebule (... ⇖ 391
Skladniki :Ciasto na spod :30 dkg maki15 dkg margaryny 10... ⇖ 392
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :Mieso :1 kg schabu bez... ⇖ 468
Fot. Krzysztof JaraczAby zrobic frytki o smaku czosnkowym... ⇖ 518
Fot. Krzysztof JaraczAby pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu... ⇖ 447
Fot. Krzysztof JaraczGdy w naszej kuchni nie mamy pod reka... ⇖ 1191
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :2 kg miesa wieprzowego (... ⇖ 131626
Fot. © Denis Kadackii - Fotolia.comRajstopy lub ponczochy... ⇖ 408
Fot. Fotolia.comJesli planujesz kroic czerwona kapuste lub... ⇖ 411
Fot. Krzysztof JaraczNa patelnie wlewamy olej lub inny... ⇖ 506
Fot. Krzysztof JaraczNa pewno nie raz podczas pieczenia... ⇖ 3057
Fot. © mariusz_g - Fotolia.comGdy przygotowujemy mase na... ⇖ 2605
Fot. © kiboka - Fotolia.comAby ciasto kruche bylo bardziej... ⇖ 748
Fot. © Diana Taliun - Fotolia.comSkladniki :1 srednia... ⇖ 461
Fot. Krzysztof JaraczNasze ciasta z owocami beda kruche i... ⇖ 420
Fot. © salita2010 - Fotolia.comSkladniki :1 kg owocow... ⇖ 494
Jezeli chcemy, aby nasze paczki byly puszyste i lekkie... ⇖ 457
Aby podczas smazenia paczkow tluszcz nie pryskal nam po... ⇖ 451
Fot. © Malyshchyts Viktar - Fotolia.comSkladniki :1 kg... ⇖ 651
Fot. © thodonal - Fotolia.comCzasem jest tak, ze pieczemy... ⇖ 385
Posiekana kapusta, cebula i marchewka.Skladniki :2 kg... ⇖ 1552
Aby jajka nie pekaly podczas gotowania trzeba przed... ⇖ 375
Skladniki :2 kg dojrzalych owocow dzikiej rozy2 kg cukrusok... ⇖ 466
Fot. © salita2010 - Fotolia.com Skladniki :1 kg dobrze... ⇖ 455
Skladniki :0,5 l wody20 dkg margaryny30 dkg maki0,5 l... ⇖ 726
Aby ciasto parzone zawsze nam bez problemow odchodzilo po... ⇖ 481
Fot. © A_Bruno - Fotolia.comJesli nie lubisz tlustych... ⇖ 563
Skladniki :3 kg bialej kapusty1 kg marchewki50 dkg cebuli50... ⇖ 534
Mniam,mniam kotleciki !Skladniki :60 dkg miesa wieprzowego... ⇖ 421
Fot. © robert6666 - Fotolia.comSkladniki :0,5 kg kielbasy2... ⇖ 388
Skladniki :2 kg owocow pigwy1,40 kg cukru1/2 szklanki... ⇖ 380
Fot. © Dani Vincek - Fotolia.comSkladniki :4 kg bardzo... ⇖ 449
Aby gotowane przez nas warzywa nie tracily zawartych w nich... ⇖ 460
Skladniki :Pieknie pachnie !4 kg czerwonej kapusty1,5 kg... ⇖ 2347
Skladniki :2 kg twardych gruszek1 kg cukru4 lyzki miodu... ⇖ 420
Skladniki :2 kg swiezych grzybow 4 szklanki wodysolpieprz... ⇖ 399
Skladniki :1/2 glowki sredniej swiezej bialej kapusty2... ⇖ 676
Skladniki :4 kg winnych jablek ( antonowka,szara reneta... ⇖ 750
Pijmy duzo soku z marchwi, reguluje on prace zoladka oraz... ⇖ 333
Skladniki :8 szt. duzych marchewekKrajaczka do warzyw4 szt.... ⇖ 424
Skladniki :2 l wody4-5 duzych swiezych jablekcukierSposob... ⇖ 574
Aby mieso zachowalo dluzej swoja swiezosc nawet przez kilka... ⇖ 393
Plamy z owocow najpierw trzeba natrzec sola , nastepnie... ⇖ 412
Skladniki :jajka ugotowane na twardokawiormajonezzielony... ⇖ 489
Skladniki :Ciasto :35 dkg maki25 dkg masla lub margaryny1-2... ⇖ 402