Wszystkie przepisy z bloga :: krzyskuchnia.blogspot.com
Ciasto drozdzowe bedzie bardziej pulchne po upieczeniu, gdy... ⇖ 581
Jajka sadzone lepiej nam sie udadza , gdy wybijemy je na... ⇖ 582
Gdy czasem pojawi sie na naszych konfiturach lub dzemach... ⇖ 832
Skladniki :1,5 kg sera mielonego50 dkg cukru pudru25 dkg... ⇖ 610
Aby maslo lub margaryna dodawane do ciast i kremow latwiej... ⇖ 447
Aby nasze paczki po usmazeniu mialy piekna biala obwodke... ⇖ 634
Aby paczki, faworki lub oponki wchlanialy mniej tluszczu... ⇖ 596
Temperatura tluszczu do smazenia paczkow powinna wynosic... ⇖ 578
Do smazenia paczkow, faworkow i oponek trzeba uzywac... ⇖ 674
Smazenie paczkow moze byc mile, szybkie i przyjemne. Zobacz... ⇖ 529
Skladniki :1/2 l mleka20 dkg cukru5 zoltek7 dkg swiezych... ⇖ 1126
Fot. © HandmadePictures - Fotolia.comPonizej znajdziesz... ⇖ 617
Na filmie ponizej dowiesz sie kiedy nalezy solic warzywa,... ⇖ 547
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :80 dkg swiezego pstraga lub... ⇖ 500
Na filmie ponizej dowiesz sie co zrobic, aby Twoje kotlety... ⇖ 573
Skladniki :1 kg maki pszennej1 i 1/2 szklanki mleka2 cale... ⇖ 639
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :2 szklanki maki pszennej3... ⇖ 624
Nalewka ta lagodzi kolke i wszelkie skurcze wystepujace w... ⇖ 635
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 937
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 563
Fot. © monticellllo - Fotolia.comPomarancze powinny... ⇖ 565
Fot. © robert6666 - Fotolia.comRosol bedzie mial piekny... ⇖ 557
Fot. Krzysztof JaraczGdy chcemy pozbyc sie nadmiaru wody z... ⇖ 617
Fot. © Brent Hofacker - Fotolia.comAby nasza domowa szynka... ⇖ 568
Skladniki :4-5 platow sledziowych ( matiasow )3 cebule (... ⇖ 510
Skladniki :Ciasto na spod :30 dkg maki15 dkg margaryny 10... ⇖ 531
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :Mieso :1 kg schabu bez... ⇖ 591
Fot. Krzysztof JaraczAby zrobic frytki o smaku czosnkowym... ⇖ 629
Fot. Krzysztof JaraczAby pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu... ⇖ 567
Fot. Krzysztof JaraczGdy w naszej kuchni nie mamy pod reka... ⇖ 2036
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :2 kg miesa wieprzowego (... ⇖ 156620
Fot. © Denis Kadackii - Fotolia.comRajstopy lub ponczochy... ⇖ 517
Fot. Fotolia.comJesli planujesz kroic czerwona kapuste lub... ⇖ 532
Fot. Krzysztof JaraczNa patelnie wlewamy olej lub inny... ⇖ 640
Fot. Krzysztof JaraczNa pewno nie raz podczas pieczenia... ⇖ 3265
Fot. © mariusz_g - Fotolia.comGdy przygotowujemy mase na... ⇖ 2831
Fot. © kiboka - Fotolia.comAby ciasto kruche bylo bardziej... ⇖ 878
Fot. © Diana Taliun - Fotolia.comSkladniki :1 srednia... ⇖ 584
Fot. Krzysztof JaraczNasze ciasta z owocami beda kruche i... ⇖ 606
Fot. © salita2010 - Fotolia.comSkladniki :1 kg owocow... ⇖ 656
Jezeli chcemy, aby nasze paczki byly puszyste i lekkie... ⇖ 600
Aby podczas smazenia paczkow tluszcz nie pryskal nam po... ⇖ 605
Fot. © Malyshchyts Viktar - Fotolia.comSkladniki :1 kg... ⇖ 814
Fot. © thodonal - Fotolia.comCzasem jest tak, ze pieczemy... ⇖ 491
Posiekana kapusta, cebula i marchewka.Skladniki :2 kg... ⇖ 1813
Aby jajka nie pekaly podczas gotowania trzeba przed... ⇖ 476
Skladniki :2 kg dojrzalych owocow dzikiej rozy2 kg cukrusok... ⇖ 596
Fot. © salita2010 - Fotolia.com Skladniki :1 kg dobrze... ⇖ 595
Skladniki :0,5 l wody20 dkg margaryny30 dkg maki0,5 l... ⇖ 889
Aby ciasto parzone zawsze nam bez problemow odchodzilo po... ⇖ 597
Fot. © A_Bruno - Fotolia.comJesli nie lubisz tlustych... ⇖ 693
Skladniki :3 kg bialej kapusty1 kg marchewki50 dkg cebuli50... ⇖ 673
Mniam,mniam kotleciki !Skladniki :60 dkg miesa wieprzowego... ⇖ 549
Fot. © robert6666 - Fotolia.comSkladniki :0,5 kg kielbasy2... ⇖ 499
Skladniki :2 kg owocow pigwy1,40 kg cukru1/2 szklanki... ⇖ 492
Fot. © Dani Vincek - Fotolia.comSkladniki :4 kg bardzo... ⇖ 588
Aby gotowane przez nas warzywa nie tracily zawartych w nich... ⇖ 602
Skladniki :Pieknie pachnie !4 kg czerwonej kapusty1,5 kg... ⇖ 2561
Skladniki :2 kg twardych gruszek1 kg cukru4 lyzki miodu... ⇖ 589
Skladniki :2 kg swiezych grzybow 4 szklanki wodysolpieprz... ⇖ 503
Skladniki :1/2 glowki sredniej swiezej bialej kapusty2... ⇖ 796
Skladniki :4 kg winnych jablek ( antonowka,szara reneta... ⇖ 912
Pijmy duzo soku z marchwi, reguluje on prace zoladka oraz... ⇖ 449
Skladniki :8 szt. duzych marchewekKrajaczka do warzyw4 szt.... ⇖ 569
Skladniki :2 l wody4-5 duzych swiezych jablekcukierSposob... ⇖ 697
Aby mieso zachowalo dluzej swoja swiezosc nawet przez kilka... ⇖ 508
Plamy z owocow najpierw trzeba natrzec sola , nastepnie... ⇖ 529
Skladniki :jajka ugotowane na twardokawiormajonezzielony... ⇖ 623
Skladniki :Ciasto :35 dkg maki25 dkg masla lub margaryny1-2... ⇖ 522
Skladniki :5 szt. dojrzalych cytryn1 l czystej wodki 45 %5... ⇖ 660
Chalki drozdzowe z makiemDrozdze o nieswiezym zapachu i... ⇖ 500
Aby nasze ciasto kruche bylo bardziej puszyste i bardziej... ⇖ 455
Jezeli do ciasta przeznaczonego na babke piaskowa dodamy... ⇖ 614
Skladniki :5 kg jablekkwasek cytrynowywodaSposob wykonania... ⇖ 567
Gdy chcemy szybko i rowno pokroic kiwi na plasterki np. do... ⇖ 474
Owoce dereniaSkladniki :1 kg dobrze dojrzalych (miekkich)... ⇖ 456
Skladniki :2 kg lesnych grzybow2 lyzki soliwoda Zalewa :2 l... ⇖ 609
Gdy wrocimy z udanego grzybobrania i nie chcemy wszystkich... ⇖ 494
Aby podczas obierania warzyw czy owocow nie pobrudzic sobie... ⇖ 536
Niedojrzale owoce pomaranczaSkladniki :15 dkg margaryny10... ⇖ 485
Skladniki :10 dkg cukru pudru2 lyzki soku z pomarancza... ⇖ 812
Gdy przypali nam sie sos, mozemy go jeszcze uratowac w... ⇖ 1711
Skladniki :2 kg nieduzych zielonych pomidorow2 kg cukru2... ⇖ 500
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 266
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 78
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 76
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 66
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 65
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 64
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 59
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 58
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 57