Wszystkie przepisy z bloga :: krzyskuchnia.blogspot.com
Ugotowane buraki ćwikłowe zaraz po odcedzeniu przelewamy... ⇖ 464
Składniki :1 szklanka startego świeżego korzenia imbiru3... ⇖ 517
Składniki :1/2 szklanki drobniutko posiekanego czosnku2... ⇖ 3365
Zbiór owoców pigwowca japońskiego zaczynamy już pod... ⇖ 510
Składniki :2 kg dojrzałych owoców czarnego bzu1 l wody (... ⇖ 531
Pierwszą rzeczą podczas zbierania owoców jarzębiny... ⇖ 749
Składniki :3 duże jajka 15 dkg cukru kryształu1 mały... ⇖ 560
Składniki :3 kg pomidorów4 - 5 ząbków czosnku2 łyżki... ⇖ 538
Składniki :3 marchewki1 mały seler1 korzeń pietruszki1... ⇖ 385
Nalewki zwyczajowo podajemy w temperaturze pokojowej,... ⇖ 362
Składniki :1,20 kg dojrzałych wydrylowanych ciemnych... ⇖ 524
Składniki :1 kg dojrzałych ciemnych winogron1 l czystej... ⇖ 493
Składniki :1 kubeczek jogurtu naturalnego ( 180 g )3... ⇖ 563
Ten sok musi znaleźć się w Twojej spiżarni ! Zawiera on... ⇖ 440
W tym roku zrobiłem nalewkę z owoców derenia według... ⇖ 403
Składniki :8 dużych dojrzałych gruszek ( np. konferencja... ⇖ 467
Składniki :1 kg mąki pszennej0, 5 kg smalcuokoło 350 ml... ⇖ 812
Sałatkę z czerwonej kapusty zrobiłem ze swoich zborów. ... ⇖ 469
Rogaliki jagodzianki piekłem po raz pierwszy, ale tak mi... ⇖ 532
Składniki :20 szt. zielonych niedojrzałych orzechów... ⇖ 582
Składniki :100 g świeżych szyszek chmielu500 ml alkoholu... ⇖ 491
Składniki :2 kubki kefiru ( po 380 g )około 15 dużych... ⇖ 482
Składniki :300 g kwiatów stokrotki pospolitej25 ml soku z... ⇖ 441
Składniki :50 szt. baldachów kwiatów czarnego bzu 1 l... ⇖ 1868
Składniki :2 kg dorodnych dojrzałych ciemnoczerwonych... ⇖ 478
Składniki :20 dkg świeżo zebranych w pełni kwitnienia... ⇖ 1004
Placki ziemniaczane zrobione w domu smakują wyśmienicie.... ⇖ 601
Składniki :3 i 3/4 szklanki mąki tortowej1 i 1/4 szklanki... ⇖ 543
Składniki :300 dorodnych kwiatów mniszka lekarskiego 1 kg... ⇖ 1844
Kiszone ogórki, które są zbyt miękkie możemy uratować... ⇖ 706
Oliwa z oliwek pozostanie dłużej świeża i klarowna,... ⇖ 435
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa... ⇖ 583
Świeży koperek najlepiej przechowuje się z korzonkami,... ⇖ 578
Brukselkę gotujemy przez 8-10 minut we wrzątku lub na... ⇖ 450
Młody bób wrzucamy do wrzącej, nieosolonej wody, a gdy... ⇖ 472
Plaster opatrunkowy łatwiej odkleimy, jeśli najpierw... ⇖ 426
Miękkiego pomidora łatwiej będzie nam pokroić , jeśli... ⇖ 433
Składniki :30 dkg cebuli1 butelka ( 0,75 l ) białego... ⇖ 465
Sok z brzozy pozyskujemy na przedwiośniu, to jest w marcu... ⇖ 507
Sposób pozyskania soku ( oskoły ) z brzozy :Sok z brzozy... ⇖ 878
Składniki :5 - 7 cm świeżego korzenia imbiru2 cytryny1... ⇖ 444
Składniki :3 łyżeczki sproszkowanego korzenia lukrecji2... ⇖ 392
Składniki :1 kg sera twarogowego półtłustego2 szklanki... ⇖ 851
Składniki :1 łyżka suszonego oregano1 łyżka suszonego... ⇖ 480
Składniki :kilka zdrowych dorodnych dojrzałych cytryn (... ⇖ 413
Składniki :8 - 9 dorodnych zdrowych cytryn2 szklanki... ⇖ 476
Składniki :0,5 l dobrego jakościowo piwa ( najlepiej... ⇖ 526
Składniki :0,5 kg suszonych śliwek kalifornijskich (... ⇖ 531