Mamy 247308 przepisów na 595 blogach.

Wyświetlono: 794 razy

ALGI JAPOŃSKIE – po czym widać, że pracują / są aktywne? FILMIKI

ALGI JAPOŃSKIE – po czym widać, że pracują / są aktywne? FILMIKI Źródło: https://kameleonkulinarny.pl/2022/03/22/algi-japonskie-po-czym-widac-ze-pracuja-sa-aktywne-filmiki/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=algi-japonskie-po-czym-widac-ze-pracuja-sa-aktywne-filmiki

PRZEDSTAWIAMY filmiki z naszej hodowli alg japońskich. Na niektórych filmikach specjalnie poruszamy słojem.Filmiki są z różnych miesięcy z przeciągu ostatnich 12 miesięcy. W filmikach widać, że aktywne algi – oczywiście musi być ich troszkę więcej niż 10-20 gramów w naczyniu, aby było to dobrze widoczne – wytwarzają dwutlenek węgla. Widać go w postaci bąbelków, które Read more Artykuł ALGI JAPOŃSKIE – po czym widać, że pracują / są aktywne?...

Zobacz cały przepis...


Najnowsze przepisy

Ptysie z pastą z...

Ptysie z pastą z...

Prosta przekąska, ptysie na słono? Czemu nie. Są... ⇖ 3

Zobacz przepis!

Strucla makowa, która...

Strucla makowa, która...

Strucla makowa jak u mamy – pachnąca, miękka i... ⇖ 4

Zobacz przepis!

Kukurydziane placki...

Kukurydziane placki...

 Dziś kolejny przepis z wielu na diecie keto. Placki są... ⇖ 4

Zobacz przepis!

Piernikowe brownie z...

Piernikowe brownie z...

Piernikowe brownie z pierniczkami – łatwy i szybki... ⇖ 9

Zobacz przepis!

Świąteczny makowiec na...

Świąteczny makowiec na...

Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 15

Zobacz przepis!

Pierniczki

Pierniczki

Pierniczki Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy w... ⇖ 8

Zobacz przepis!

Śledzie po japońsku w...

Śledzie po japońsku w...

Śledzie po japońsku czyli z jajkiem, groszkiem... ⇖ 18

Zobacz przepis!

Sos do placków po...

Sos do placków po...

Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 12

Zobacz przepis!

Staropolski Barszcz...

Staropolski Barszcz...

Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 22

Zobacz przepis!

Kompot wigilijny –...

Kompot wigilijny –...

Kompot wigilijny – kuchnia... ⇖ 16

Zobacz przepis!

Jak przestać jeść...

Jak przestać jeść...

Słodycze uzależniają szybciej, niż wielu osobom się... ⇖ 23

Zobacz przepis!

Karp w galarecie -...

Karp w galarecie -...

Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 13

Zobacz przepis!

Ciasto kokosowe bez...

Ciasto kokosowe bez...

Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 17

Zobacz przepis!

Zupa krem dyniowa z...

Zupa krem dyniowa z...

Jesień to zdecydowanie czas zup kremów – gęstych,... ⇖ 18

Zobacz przepis!

Przepisy z bloga

Co to jest PASKALIZACJA?

Co to jest PASKALIZACJA?

Co to jest PASKALIZACJA? Paskalizowany (określenie... ⇖ 81

Zobacz przepis!

Gdzie kupić grzybka...

Gdzie kupić grzybka...

Gdzie kupić grzybka herbacianego scoby? Grzybka... ⇖ 116

Zobacz przepis!

MĄKA KOKOSOWA –...

MĄKA KOKOSOWA –...

MĄKA KOKOSOWA – właściwości i zastosowanie... ⇖ 121

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBCIANY – jak może wyglądać... ⇖ 119

Zobacz przepis!

CO TO ZA SMAK BULGOGI?

CO TO ZA SMAK BULGOGI?

CO TO ZA SMAK BULGOGI? Smak bulgogi to połączenie... ⇖ 124

Zobacz przepis!

SŁÓD ŻYTNI...

SŁÓD ŻYTNI...

Słód żytni fermentowany to produkt powstający w wyniku... ⇖ 133

Zobacz przepis!

WYKAZ PRODUKTÓW...

WYKAZ PRODUKTÓW...

WYKAZ PRODUKTÓW NATURALNIE BEZGLUTENOWYCH – lista... ⇖ 111

Zobacz przepis!

SERNIK NA ZIMNO –...

SERNIK NA ZIMNO –...

SERNIK NA ZIMNO – PTASIE MLECZKO Z GALARETKĄ na... ⇖ 177

Zobacz przepis!

KOMBUCHA W SŁOJU Z...

KOMBUCHA W SŁOJU Z...

KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 630

Zobacz przepis!

ZIELONY KOKTAJL...

ZIELONY KOKTAJL...

ZIELONY KOKTAJL detoksykujący – moc owoców, warzyw... ⇖ 640

Zobacz przepis!

ciasto BLOK CZEKOLADOWY...

ciasto BLOK CZEKOLADOWY...

ciasto BLOK CZEKOLADOWY – hit uwielbiany przez... ⇖ 562

Zobacz przepis!

KOMBUCHA i grzyb grzybek...

KOMBUCHA i grzyb grzybek...

KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 551

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBACIANY – jaki słoik wybrać,... ⇖ 580

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBACIANY nowe zdjęcia z naszej... ⇖ 756

Zobacz przepis!

Przepisy na czasie

Likier piernikowy

Likier piernikowy

Cześć! Dzisiaj robię likier piernikowy, jest idealny na... ⇖ 932

Zobacz przepis!

Śledzie w sosie...

Śledzie w sosie...

Śledzie w sosie tatarskim to jedna z tych klasycznych,... ⇖ 626

Zobacz przepis!

Piernik na jogurcie

Piernik na jogurcie

To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608

Zobacz przepis!

Przepis na ciasto biały...

Przepis na ciasto biały...

Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 533

Zobacz przepis!

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 510

Zobacz przepis!

Biały Michałek –...

Biały Michałek –...

Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 451

Zobacz przepis!

Pasztet do smarowania

Pasztet do smarowania

Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416

Zobacz przepis!

Pasztet rybny - idealny...

Pasztet rybny - idealny...

Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 410

Zobacz przepis!

PASZTECIKI DROŻDŻOWO...

PASZTECIKI DROŻDŻOWO...

Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 407

Zobacz przepis!

Ciasto cappuccino –...

Ciasto cappuccino –...

Kremowe ciasto cappuccino bez pieczenia – kawowe,... ⇖ 361

Zobacz przepis!

Sernik Snickers na zimno...

Sernik Snickers na zimno...

Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 340

Zobacz przepis!

Pierożek do barszczyku

Pierożek do barszczyku

Chrupiące pierożki do barszczyku z dużą ilością... ⇖ 324

Zobacz przepis!

Makowiec japoński –...

Makowiec japoński –...

Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286

Zobacz przepis!

Miodownik z kakaową...

Miodownik z kakaową...

Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 280

Zobacz przepis!