Co to jest PASKALIZACJA?
Źródło: https://kameleonkulinarny.pl/2025/09/19/co-to-jest-paskalizacja/
Co to jest PASKALIZACJA? Paskalizowany (określenie produktu, który przeszedł paskalizację) oznacza produkt spożywczy utrwalony za pomocą nowoczesnej metody o nazwie paskalizacja (High Pressure Processing – HPP), która wykorzystuje bardzo wysokie ciśnienie zamiast ciepła. Dzięki temu zabiegowi ...
Najnowsze przepisy
Marokańska sałatka z pomarańczy z cynamonem i wodą z... ⇖ 14
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 15
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 21
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 637
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 560
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1984
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1982
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1366
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 799
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 719
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 601









































