Co to jest PASKALIZACJA?

Co to jest PASKALIZACJA? Paskalizowany (określenie produktu, który przeszedł paskalizację) oznacza produkt spożywczy utrwalony za pomocą nowoczesnej metody o nazwie paskalizacja (High Pressure Processing – HPP), która wykorzystuje bardzo wysokie ciśnienie zamiast ciepła. Dzięki temu zabiegowi ...
Najnowsze przepisy
Słodki Ryż Kokosowy z Mango – Egzotyczne Śniadanie lub... ⇖ 4
Szybkie i pyszne zapiekanki na chlebie tostowym Szukasz... ⇖ 11
Cukinia z patelni z cebulą to pyszna i szybka propozycja... ⇖ 11
Piękna, malownicza trasa w Karkonoszach - zapraszam na... ⇖ 13
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków,... ⇖ 15
Przed Tobą prosta, ale przepyszna sałatka z pieczonych... ⇖ 12
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 578
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 496
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2135
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 355
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 334
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 330
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 286
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 282