Mamy 246998 przepisów na 595 blogach.

Wyświetlono: 121 razy

SŁÓD ŻYTNI FERMENTOWANY – co to jest i do czego go stosujemy?

SŁÓD ŻYTNI FERMENTOWANY – co to jest i do czego go stosujemy? Źródło: https://kameleonkulinarny.pl/2025/07/16/slod-zytni-fermentowany-co-to-jest-i-do-czego-go-stosujemy/

Słód żytni fermentowany to produkt powstający w wyniku fermentacji ziaren żyta, który jest używany w piekarnictwie i produkcji alkoholu. Proces ten polega na skiełkowaniu ziaren żyta, następnie fermentacji i suszeniu, co prowadzi do powstania proszku o charakterystycznym smaku i aromacie.  Słód żytni fermentowany poprawia jakość pieczywa, nadając mu barwę, smak i przedłużając jego świeżość.  NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE ... Artykuł SŁÓD ŻYTNI FERMENTOWANY – co...

Zobacz cały przepis...


Najnowsze przepisy

Boeuf Strogonow - prosty...

Boeuf Strogonow - prosty...

Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 18

Zobacz przepis!

Praliny rafaello domowym...

Praliny rafaello domowym...

Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 10

Zobacz przepis!

Likier piernikowy

Likier piernikowy

Cześć! Dzisiaj robię likier piernikowy, jest idealny na... ⇖ 10

Zobacz przepis!

Tort rafaello

Tort rafaello

Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest... ⇖ 17

Zobacz przepis!

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z...

Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 24

Zobacz przepis!

Buraczki z czosnkiem i...

Buraczki z czosnkiem i...

Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 19

Zobacz przepis!

Gulasz segedyński –...

Gulasz segedyński –...

Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który... ⇖ 16

Zobacz przepis!

Przepisy na Wielkanoc...

Przepisy na Wielkanoc...

Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 20

Zobacz przepis!

Kapusta czerwona...

Kapusta czerwona...

Kapusta zasmażana to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i... ⇖ 25

Zobacz przepis!

KONFITURA Z ŻURAWINY DO...

KONFITURA Z ŻURAWINY DO...

Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 12

Zobacz przepis!

Makaron z burratą i...

Makaron z burratą i...

Przepis na kremowy makaron z burratą i pomidorami to... ⇖ 16

Zobacz przepis!

Śledzie curry –...

Śledzie curry –...

Śledzie curry – kremowe, delikatne i lekko pikantne.... ⇖ 15

Zobacz przepis!

Piernikowa szarlotka na...

Piernikowa szarlotka na...

Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 15

Zobacz przepis!

Zupa pomidorowa na...

Zupa pomidorowa na...

U nas zupa pomidorowa gości bardzo rzadko, ale, że... ⇖ 22

Zobacz przepis!

Przepisy z bloga

Co to jest PASKALIZACJA?

Co to jest PASKALIZACJA?

Co to jest PASKALIZACJA? Paskalizowany (określenie... ⇖ 77

Zobacz przepis!

Gdzie kupić grzybka...

Gdzie kupić grzybka...

Gdzie kupić grzybka herbacianego scoby? Grzybka... ⇖ 114

Zobacz przepis!

MĄKA KOKOSOWA –...

MĄKA KOKOSOWA –...

MĄKA KOKOSOWA – właściwości i zastosowanie... ⇖ 109

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBCIANY – jak może wyglądać... ⇖ 106

Zobacz przepis!

CO TO ZA SMAK BULGOGI?

CO TO ZA SMAK BULGOGI?

CO TO ZA SMAK BULGOGI? Smak bulgogi to połączenie... ⇖ 121

Zobacz przepis!

SŁÓD ŻYTNI...

SŁÓD ŻYTNI...

Słód żytni fermentowany to produkt powstający w wyniku... ⇖ 122

Zobacz przepis!

WYKAZ PRODUKTÓW...

WYKAZ PRODUKTÓW...

WYKAZ PRODUKTÓW NATURALNIE BEZGLUTENOWYCH – lista... ⇖ 106

Zobacz przepis!

SERNIK NA ZIMNO –...

SERNIK NA ZIMNO –...

SERNIK NA ZIMNO – PTASIE MLECZKO Z GALARETKĄ na... ⇖ 172

Zobacz przepis!

KOMBUCHA W SŁOJU Z...

KOMBUCHA W SŁOJU Z...

KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 621

Zobacz przepis!

ZIELONY KOKTAJL...

ZIELONY KOKTAJL...

ZIELONY KOKTAJL detoksykujący – moc owoców, warzyw... ⇖ 636

Zobacz przepis!

ciasto BLOK CZEKOLADOWY...

ciasto BLOK CZEKOLADOWY...

ciasto BLOK CZEKOLADOWY – hit uwielbiany przez... ⇖ 559

Zobacz przepis!

KOMBUCHA i grzyb grzybek...

KOMBUCHA i grzyb grzybek...

KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 542

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBACIANY – jaki słoik wybrać,... ⇖ 575

Zobacz przepis!

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK...

KOMBUCHA I GRZYBEK HERBACIANY nowe zdjęcia z naszej... ⇖ 747

Zobacz przepis!

Przepisy na czasie

Ciasto pijak siostry...

Ciasto pijak siostry...

Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 60

Zobacz przepis!

Domowy kebab z mięsa...

Domowy kebab z mięsa...

Kebab na papierze do pieczenia  Nastała moda na genialny... ⇖ 59

Zobacz przepis!

Makowa Dama

Makowa Dama

Makowa Dama to ciasto, które potrafi zrobić piorunujące... ⇖ 56

Zobacz przepis!

Uszka z mięsem do...

Uszka z mięsem do...

Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 55

Zobacz przepis!

Najlepsze ciasta na...

Najlepsze ciasta na...

Zgodnie z coroczną tradycją przygotowałam dla Was... ⇖ 54

Zobacz przepis!

Pierogi z kapustą i...

Pierogi z kapustą i...

Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 46

Zobacz przepis!

Domowa filet z indyka

Domowa filet z indyka

Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 44

Zobacz przepis!

Rosół...

Rosół...

Nasza babcia gotowała rosoły zawsze na wiejskiej kurze.... ⇖ 40

Zobacz przepis!

Polędwiczki wieprzowe w...

Polędwiczki wieprzowe w...

Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 38

Zobacz przepis!

Pasta pieczarkowa z...

Pasta pieczarkowa z...

Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 38

Zobacz przepis!

Mini rogaliki francuskie

Mini rogaliki francuskie

MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 36

Zobacz przepis!

Brioszki...

Brioszki...

Dwukolorowe brioszki idealne na słodką przekąskę czy... ⇖ 34

Zobacz przepis!

ciasto na niedzielę

ciasto na niedzielę

składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 31

Zobacz przepis!

Molokhia – egipska...

Molokhia – egipska...

Molokhia – egipska zupa z historią faraonówKiedy po... ⇖ 31

Zobacz przepis!