SŁÓD ŻYTNI FERMENTOWANY – co to jest i do czego go stosujemy?

Słód żytni fermentowany to produkt powstający w wyniku fermentacji ziaren żyta, który jest używany w piekarnictwie i produkcji alkoholu. Proces ten polega na skiełkowaniu ziaren żyta, następnie fermentacji i suszeniu, co prowadzi do powstania proszku o charakterystycznym smaku i aromacie. Słód żytni fermentowany poprawia jakość pieczywa, nadając mu barwę, smak i przedłużając jego świeżość. NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE ... Artykuł SŁÓD ŻYTNI FERMENTOWANY – co...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 15
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 128
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 602
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 510
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204