KISZONA RZODKIEWKA
Źródło: http://kameleonkulinarny.pl/2020/06/14/kiszona-rzodkiewka/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kiszona-rzodkiewka
KISZONA RZODKIEWKA Kiszenie nazywane też kwaszeniem czyli sposób konserwacji pożywienia polegający na procesie fermentacji mlekowej czyli rozkładu cukrów do kwasu mlekowego. Taką fermentację możemy przeprowadzić poprzez usunięcie powietrza jak to się dzieje podczas kwaszenia kapusty lub też przez umieszczenie warzyw czy owoców w zalewie solankowej....
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 9
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 12
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 24
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 21
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 93
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 36
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 629
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 550
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 505
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 445
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 412
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 406
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 399
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 281
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275









































