KISZONA RZODKIEWKA
Źródło: http://kameleonkulinarny.pl/2020/06/14/kiszona-rzodkiewka/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kiszona-rzodkiewka
KISZONA RZODKIEWKA Kiszenie nazywane też kwaszeniem czyli sposób konserwacji pożywienia polegający na procesie fermentacji mlekowej czyli rozkładu cukrów do kwasu mlekowego. Taką fermentację możemy przeprowadzić poprzez usunięcie powietrza jak to się dzieje podczas kwaszenia kapusty lub też przez umieszczenie warzyw czy owoców w zalewie solankowej....
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 11
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 11
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 15
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 624
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 549
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 451
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 441
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 338
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 296
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 197
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 168
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































