KISZONA RZODKIEWKA
Źródło: http://kameleonkulinarny.pl/2020/06/14/kiszona-rzodkiewka/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kiszona-rzodkiewka
KISZONA RZODKIEWKA Kiszenie nazywane też kwaszeniem czyli sposób konserwacji pożywienia polegający na procesie fermentacji mlekowej czyli rozkładu cukrów do kwasu mlekowego. Taką fermentację możemy przeprowadzić poprzez usunięcie powietrza jak to się dzieje podczas kwaszenia kapusty lub też przez umieszczenie warzyw czy owoców w zalewie solankowej....
Najnowsze przepisy
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 11
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 10
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 8
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 22
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 24
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 17
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 23
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 26
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 15
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 626
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 549
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 529
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 408
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 379
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 362
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 321
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 313
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 218
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 214









































