KISZONA RZODKIEWKA
Źródło: http://kameleonkulinarny.pl/2020/06/14/kiszona-rzodkiewka/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kiszona-rzodkiewka
KISZONA RZODKIEWKA Kiszenie nazywane też kwaszeniem czyli sposób konserwacji pożywienia polegający na procesie fermentacji mlekowej czyli rozkładu cukrów do kwasu mlekowego. Taką fermentację możemy przeprowadzić poprzez usunięcie powietrza jak to się dzieje podczas kwaszenia kapusty lub też przez umieszczenie warzyw czy owoców w zalewie solankowej....
Najnowsze przepisy
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 4
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 8
Wigilia to nie tylko potrawy. To cisza, światło świec i... ⇖ 23
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
KOMBUCHA W SŁOJU Z KRANIKIEM czyli FERMENTACJA CIĄGŁA... ⇖ 638
KOMBUCHA i grzyb grzybek herbaciany – OBALAMY MITY... ⇖ 562
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2928
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2120
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1477
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 689
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 633









































