Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem

Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich, portugalskich i holenderskich. W Polsce coraz częściej można go spotkać, chociaż nie jest łatwo dostępny. A szkoda, bo jest podobno jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych, pełnym witamin...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 12
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 11
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 512
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 486
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 505
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 570
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1915
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 734
Błyskawiczna do przygotowania i sprawdzona przekąska. Nie... ⇖ 597
Piernik dla zbieganych. Dla tych, co nie lubią piec. Dla... ⇖ 582
Grudzień, to taki zabiegany czas, że dzisiaj wpadam tylko... ⇖ 637
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267