Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2013/09/nalesniki-zapiekane-z-jarmuzem-bryndza.html
Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich, portugalskich i holenderskich. W Polsce coraz częściej można go spotkać, chociaż nie jest łatwo dostępny. A szkoda, bo jest podobno jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych, pełnym witamin...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 15
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 520
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 499
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 529
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 581
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 751
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1933
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 379
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 354
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 317
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































