Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2013/09/nalesniki-zapiekane-z-jarmuzem-bryndza.html
Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich, portugalskich i holenderskich. W Polsce coraz częściej można go spotkać, chociaż nie jest łatwo dostępny. A szkoda, bo jest podobno jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych, pełnym witamin...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 12
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 3
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 577
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 553
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 589
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 634
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 781
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1990
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 435
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 416
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 343
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1202
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 698
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 567
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































