Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęcaCielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 512
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 484
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 505
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 567
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1915
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 733
Błyskawiczna do przygotowania i sprawdzona przekąska. Nie... ⇖ 597
Piernik dla zbieganych. Dla tych, co nie lubią piec. Dla... ⇖ 581
Grudzień, to taki zabiegany czas, że dzisiaj wpadam tylko... ⇖ 635
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259