Pieczeń cielęca
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2015/04/pieczen-cieleca.html
Pieczeń cielęcaCielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 21
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 12
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 18
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 21
Fit Paella Wegańska z Wędzonym Tofu(Cook4me Tefal -... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 540
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 528
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 553
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 603
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 760
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1966
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 402
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 392
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 331
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1905
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 934
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 812
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 508









































