Pieczeń cielęca
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2015/04/pieczen-cieleca.html
Pieczeń cielęcaCielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 6
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 9
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 13
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 554
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 537
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 566
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 615
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 763
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1970
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 416
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 393
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 334
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 50
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 36
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 36
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 33
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































