Pieczeń cielęca
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2015/04/pieczen-cieleca.html
Pieczeń cielęcaCielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi...
Najnowsze przepisy
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 19
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 16
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 18
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 20
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 26
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 273
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 541
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 530
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 556
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 604
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 761
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1967
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 402
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 392
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 331
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2006
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1119
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 953
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 871
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 831
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 520









































