Pierniczki Przekładane Powidłem
Źródło: http://zakateksmakosza.blogspot.com/2019/12/pierniczki-przekadane-powidem.html
Pierniczki te najlepiej upiec tydzień przed świętami i zamknąć w pojemniku, ponieważ zaraz po upieczeniu robią się twarde. Z czasem miękną i stają się przepyszne. Można też przełożyć je powidłem.SKŁADNIKI:5 szklanek mąki pszennej1/2 szklanki miodu naturalnego250 g masła miękkiegoduża łyżka kakaojajko2 łyżki przyprawy do pienikapłaska łyżeczka sody3/4 szklanki cukru...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 3
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Dzisiaj klasyczna zupa pieczarkowa podana w towarzystwie... ⇖ 794
Prosta i szybka pasta na kanapki. Można ją podawać z... ⇖ 863
Sernik w świątecznym wydaniu. Przepis ze strony In my... ⇖ 911
Pierniczki te najlepiej upiec tydzień przed świętami i... ⇖ 820
Dzisiaj jesienna propozycja na schab podany w pysznym sosie... ⇖ 812
Soczysty kurczak podany w sosie pomidorowym z pieczarkami.... ⇖ 905
Pyszna propozycja na zdrowe sniadanie. Kolorowo i zdrowo na... ⇖ 936
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 233









































