Pierogi z mięsem
Źródło: http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2025/01/pierogi-z-miesem.html
Farsz do zrobienia pierogów robię dzień wcześniej. Jakoś tak się organizuję albo może to też mój rytuał, żeby nie przemęczać się za dużo w jeden dzień. Jeśli zabieram się za robienie pierogów to poświęcam na to praktycznie cały dzień ponieważ robię większą ilość i zamrażam. Przepis na ciasto pierogowe tutaj →Ciasto pierogowe. Do podanej ilości mięsa robię ciasto z 1 kg mąki.Farsz mięsny wypróbowałam przeróżny dlatego podam Wam kilka propozycji, które...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 21
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 19
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 17
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 97
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Jak wiosna to i czas na porządki w domowych doniczkach.... ⇖ 171
Lubię herbaty sypane, kupione w herbaciarni. Mają piękny... ⇖ 197
Kolejna bardzo ciekawa w smaku wariacja ;) różnorodność... ⇖ 209
Tradycyjnie przyrządzane na Święta ale jeśli jesteście... ⇖ 232
Wyrazisty kolor, dobry smak i mamy pyszny dodatek do... ⇖ 397
Zdarza się Wam wyrzucać buraczki po ugotowaniu barszczu... ⇖ 233
Bardzo fajne połączenie, jestem miło zaskoczona smakiem.... ⇖ 257
Stworzona na poczekaniu klasyczna caprese tym razem bez... ⇖ 269
Obiad dla 4 osób, przygotowany częściowo na parze.... ⇖ 278
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 413
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 314
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 254
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 202
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 136
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 97








































