Surówka z gotowanych buraczków

Zdarza się Wam wyrzucać buraczki po ugotowaniu barszczu czerwonego? Mnie się zdarza niestety ale ostatnio postanowiłam je wykorzystać. Gotowałam je pokrojone w plasterki. Będę do tego przepisu wracać, jest bardzo dobra.Składniki:200 g ugotowanych buraczków1 gruszka (150g)1 jabłko (140g)20 g rukoli80 g sera feta20 g orzechów nerkowca+ migdałySok z połowy limonki lub cytryny1 łyżka miodu1 łyżka oliwy z oliwekSzczypta skórki z limonki lub cytrynyBuraczki odcedzone i wystudzone...
Najnowsze przepisy
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 13
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 13
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Jak wiosna to i czas na porządki w domowych doniczkach.... ⇖ 142
Lubię herbaty sypane, kupione w herbaciarni. Mają piękny... ⇖ 166
Kolejna bardzo ciekawa w smaku wariacja ;) różnorodność... ⇖ 179
Tradycyjnie przyrządzane na Święta ale jeśli jesteście... ⇖ 197
Wyrazisty kolor, dobry smak i mamy pyszny dodatek do... ⇖ 369
Zdarza się Wam wyrzucać buraczki po ugotowaniu barszczu... ⇖ 196
Bardzo fajne połączenie, jestem miło zaskoczona smakiem.... ⇖ 223
Stworzona na poczekaniu klasyczna caprese tym razem bez... ⇖ 239
Obiad dla 4 osób, przygotowany częściowo na parze.... ⇖ 258
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 285
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 261