Surówka z gotowanych buraczków
Źródło: http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2024/11/surowka-z-gotowanych-buraczkow.html
Zdarza się Wam wyrzucać buraczki po ugotowaniu barszczu czerwonego? Mnie się zdarza niestety ale ostatnio postanowiłam je wykorzystać. Gotowałam je pokrojone w plasterki. Będę do tego przepisu wracać, jest bardzo dobra.Składniki:200 g ugotowanych buraczków1 gruszka (150g)1 jabłko (140g)20 g rukoli80 g sera feta20 g orzechów nerkowca+ migdałySok z połowy limonki lub cytryny1 łyżka miodu1 łyżka oliwy z oliwekSzczypta skórki z limonki lub cytrynyBuraczki odcedzone i wystudzone...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 23
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 20
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 18
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 102
Przepisy z bloga
Jak wiosna to i czas na porządki w domowych doniczkach.... ⇖ 171
Lubię herbaty sypane, kupione w herbaciarni. Mają piękny... ⇖ 197
Kolejna bardzo ciekawa w smaku wariacja ;) różnorodność... ⇖ 209
Tradycyjnie przyrządzane na Święta ale jeśli jesteście... ⇖ 232
Wyrazisty kolor, dobry smak i mamy pyszny dodatek do... ⇖ 397
Zdarza się Wam wyrzucać buraczki po ugotowaniu barszczu... ⇖ 234
Bardzo fajne połączenie, jestem miło zaskoczona smakiem.... ⇖ 257
Stworzona na poczekaniu klasyczna caprese tym razem bez... ⇖ 269
Obiad dla 4 osób, przygotowany częściowo na parze.... ⇖ 278
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 414
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 314
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 259
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 202
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 137
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 102








































