Pralinki z orzechami i karmelem
Źródło: https://www.pelnytalerz.com/2016/03/pralinki-z-orzechami-i-karmelem.html
Robiliście kiedyś własne czekoladki? To baaardzo przyjemne zajęcie. Siekanie czekolady, podgrzewanie i ten zapach podczas topienia... Dla mnie to wręcz terapeutyczne zajęcie, które koi nerwy i pobudza zmysły. Na początek proponuję Wam bardzo proste do przygotowania czekoladki z gorzkiej czekolady, karmelu i orzechów laskowych. Nawet jeżeli wolicie mleczną czekoladę, nie polecam jej...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 17
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 28
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 29
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 586
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 558
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 594
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 639
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 787
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1996
Przepis został zmodyfikowany 11.07.2020. Zmieniłam... ⇖ 441
Sezon na rabarbar się kończy, więc czas zabrać się za... ⇖ 423
Czy już pisałam, że uwielbiam truskawki? Na pewno tak.... ⇖ 349
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3143
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1521
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 729
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 713
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































