Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 96
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulą i ziemniaczaną zapiekanką

Witajcie! Dzisiejszy pomysł na obiad to soczysty siekany kotlet wołowy z duszoną cebulą. Zapomniane danie z czasów PRL, sycące, przygotowane z dobrej jakości wołowiny. Tradycyjne danie kuchni polskiej, niegdyś serwowane w restauracjach, podobnie jak bryzol wieprzowy z pieczarkami (który niebawem również przygotuję). Rumsztyk świetnie komponuje się z ziemniaczaną zapiekanką -...
Przepisy z bloga
Tagliatelle kompozycja doskonała z pieczonym kurczakiem,... ⇖ 48
Najlepsze kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na... ⇖ 100
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 139
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417