Uszka z szynką - do barszczu
Źródło: https://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/2016/11/uszka-z-szynka-do-barszczu.html
Uszka z szynką - do barszczuCiasto300 g mąki,200 ml wody,1 łyżeczka soli,Farsz300 g wędzonej szynki,Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i podlewamy ciepłą wodą. Zgniatamy ciasto. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko. Wykrawamy radełkiem kwadraty ( 3 cm x 3 cm). Wykładamy troszkę szynki i zlepiamy, końce zlepiamy do siebie.Gotujemy w...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 14
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 27
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 28
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Witajcie, dziś chciałabym Wam zaproponować przepis na... ⇖ 1581
Witajcie, dziś chciałabym Wam zaproponować mega szybkie... ⇖ 871
Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z marchewką,... ⇖ 958
Drożdżowe bułeczki z budyniem i malinami4 szklanki mąki... ⇖ 749
Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z warzywami i... ⇖ 839
Chlebek bananowy z kakao bez jajek2 duże banany,260 g... ⇖ 790
Racuchy z jabłkami2,5 szklanki mąki pszennej,3 jajka,7 g... ⇖ 806
Buraki z cukinią na zimę do słoików2 kg buraków,1 kg... ⇖ 905
Pasta kanapkowa z makreli, jajka i pora1 wędzona makrela,3... ⇖ 1908
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3139
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1521
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 728
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 713
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































