Najnowsze przepisy
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 121
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 38
zawijańce libańskie, Fataa ir, z nadzieniem z buraka, pora i fety
Zawijańce to nazwa wymyślona przez mnie. Po angielsku turnovers , a w oryginale Fataa ir. To bardzo popularna w Libii mezze, czyli przystawka, rodzaj pieczonych pierogów z ciasta. Ciasto może być bardzo różne, podobnie nadzienie, mięsne, warzywne, a nawet rybne.Na warsztatach z kuchni libańskiej zawsze je robimy i niezmiennie cieszą się ogromnym powodzeniem. Są łatwe i...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 246
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 179
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 250
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 201
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 175
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 230