Zupa pomidorowa rodem z Toskanii (Pappa al pomodoro)

Uwielbiam pomidory, więc nikogo chyba nie zdziwi, że moja ulubiona zupa, to właśnie pomidorowa. Lubię próbować różnych jej odmian, pojawiających się w kuchniach całego świata. Dzisiaj zapraszam Was na wersję z Toskanii. Pappa al pomodoro jest daniem z cucina povera, czyli tzw. biednej kuchni, gdzie nic nie może się zmarnować. Pierwszą wersję tej zupy przyrządziłam prawie...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 4
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 82
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 496
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 467
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 493
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 551
Tyle lat blogowania i nie masz tam schabowego? Takie... ⇖ 1842
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 718
Błyskawiczna do przygotowania i sprawdzona przekąska. Nie... ⇖ 580
Piernik dla zbieganych. Dla tych, co nie lubią piec. Dla... ⇖ 570
Grudzień, to taki zabiegany czas, że dzisiaj wpadam tylko... ⇖ 622
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1999
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202